Qchnia po prostu |
Składniki:
- 5 czerwonych papryk- 2 żółte papryki
- 1 zielona papryka
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 220ml przecieru pomidorowego
- 75dag cebuli
- ok. 1kg cienkiej kiełbasy (np. podwawelska)
- olej do smażenia
- 2 łyżki majeranku
- ostra i słodka papryka do smaku
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy do momentu aż zmięknie. Następnie przesypujemy ja do dużego garnka i zalewamy przecierem pomidorowym. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy na rumiany kolor. Dodajemy do garnka. Cebulę kroimy w piórka i dusimy na tłuszczu powstałym podczas smażenia kiełbasy. Wrzucamy do garnka. Cukinię i bakłażan razem ze skórką kroję w kostkę i również przesmażam na patelni. Gdy zaczyna być miękka dodaję do poprzednich rzeczy. Całość doprawiam majerankiem (nie oszczędzajcie tu, majeranek ułatwia trawienie), papryką w proszku (jej też sypię sporo) i oczywiście solę i pieprzę do smaku.Całość gotuję jeszcze ok. 20 minut, tak aby wszystkie składniki mogły się "przegryść".
Qchnia po prostu |
Qchnia po prostu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz