Składniki:
12 sztuk skrzydełek drobiowych
3 łyżki mielonej papryki ostrej
3 łyżki mielonej papryki słodkiej
2 łyżki curry
3 ząbki czosnku
2 łyżki majeranku
sól
olej
Sposób wykonania:
Umyte skrzydełka nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem, Polewamy niewielką ilością oleju i odstawiamy na około 1,5 godziny aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Skrzydełka układamy na dużą blachę i polewamy powstałą marynatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy około 45 minut, tak aby skórka była przyrumieniona a mięso łatwo odchodziło od kości.
Skrzydełka układamy na dużą blachę i polewamy powstałą marynatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy około 45 minut, tak aby skórka była przyrumieniona a mięso łatwo odchodziło od kości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz