Składniki:
2,5 litra bulionu warzywnego
2 golonki z indyka
1/4 główki średniej wielkości białej kapusty
6 ziemniaków
1 puszka krojonych pomidorów
4 łyżki ketchupu
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka ostrej papryki
sól
natka pietruszki
Sposób wykonania:
Do dużego garnka wkładamy golonki z indyka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez godzinę pod przykryciem.
Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dodajemy do gotującego się mięsa.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z pomidorami z puszki. Gdy warzywa będą miękkie odławiamy golonki. Mięso oddzielamy od skóry i kości i z powrotem wrzucamy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz