środa, 3 maja 2017

Pieczona biała kiełbasa z cebulą



Składniki:

6 białych kiełbasek (surowych)
2 cebule

Zalewa:
4 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżka suszonego majeranku
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
chrzan


Sposób wykonania:

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Surowe kiełbaski układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy nią kiełbaski.
W szklance mieszamy składniki zalewy i polewamy cebulę.
Pieczemy pod przykryciem 45 minut.
Po tym czasie zdejmujemy przykrycie, odkładamy cebulę na boki i z powrotem wkładamy do piekarnika na 30 minut. Kiełbaski po tym czasie będą rumiane.
Podajemy z chrzanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...