Składniki:
1 (pojedyncza) pierś z kurczaka1/2 szklanki kukurydzy z puszki
1/2 czerwonej fasoli z puszki
1/2 papryki czerwonej
1/4 główki sałaty lodowej
2 łyżki pokrojonego w kostkę sera gorgonzola
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
garść ostrych kiełków
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym.Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą.
Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry.
Sałatę kroimy w kostkę.
W osobnym naczyniu ucieramy ser ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na spód miski wykładamy sałatę, na nią wymieszaną paprykę z kukurydzą i fasolą. Na wierzch układamy plastry kurczaka, polewamy sosem i posypujemy kiełkami.
Wspaniale wygląda -:)
OdpowiedzUsuńPyszna sałateczka))
OdpowiedzUsuń