Składniki:
6 udźców kurczaka
50 dag pieczarek
2 łyżeczki curry
3 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju roślinnego
6 łyżeczek masła
sól, pieprz
kilka gałązek świeżego tymianku
Sposób wykonania:
Umyte mięso wkładamy do dużej miski, nacieramy przyprawami, czosnkiem i olejem.
Odstawiamy na kilka godzin (np. na noc).
Po tym czasie dodajemy do mięsa pieczarki, mieszamy (aby grzyby pokryły się marynatą), a następnie wszystko przekładamy na dużą blachę. Dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 50 minut. Po tym czasie na każde udko nakładamy po łyżeczce masła. Pieczemy jeszcze przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz