JAMAR to polska, rodzinna firma działająca na rynku od 1994 roku. Jak zapewnia producent do wyrobu swoich produktów wykorzystuje tylko krajowe surowce o jak najwyższej jakości.
JAMAR oferuje szeroki asortymentem swoich przetworów z warzyw i owoców:
- warzywa w puszkach i słoikach
- koncentraty i przeciery
- przyprawy, octy i ketchupy
- sosy
- przetwory owocowe
- dodatki obiadowe (np. buraczki, korniszony)
- soki, syropy i napoje
Po wypróbowaniu produktów uważam że nie tylko opakowania nawiązują do tamtych lat, również smak ich przypomina mi wiek dzieciństwa. I jest to oczywiście komplement :)
Produkty JAMAR, które miałam okazję wypróbować to: fasolka w puszce "Piękny Jaś", ketchup łagodny, mieszanka warzywna, marmolada oraz ocet jabłkowy.
Mieszanka warzywna (marchewka, groszek, kukurydza)
Jeśli nie masz czasu lub pomysłu na sałatkę a z obiadu został ci ryż lub kasza to mieszanka warzywna może być dobrym rozwiązaniem.
Ziarna kukurydzy i groszku są jędrne, całe i mają delikatnie słodki smak. Marchewka pokrojona jest w drobną kostkę a jej twardość jest akurat, nie za miękka i nie za twarda.
Mieszanki użyłam do sałatki jarzynowej, której przepis znajdziesz tutaj.
Ocet jabłkowy
Ocet JAMAR ma jasny, różowy kolor. Smak jak i zapach jest delikatny. Świetnie nadaje się jako składnik sosu vinegret. Jego atutem jest również niska cena, gdyż można go kupić już za około 4 zł.
Ketchup
Ketchup firmy JAMAR to produkt godny polecenia ze względu na swój delikatny pomidorowy smak. Jego konsystencja jest gęsta a kolor jak dla mnie idealny :) Nie wyczuwa się się w nim posmaku octu co na pewno jest jego dużą zaletą. Idealnie pasuje do różnych zapiekanek, kanapek i innych przekąsek. Użyłam go jako dodatek do pieczonych ziemniaków, przepis znajdziesz tutaj
Fasola "Piękny Jaś"
Fasolka z puszki "Piękny Jaś" ze względu na swoją bardzo dobrą jakość to doskonały dodatek do różnych sałatek oraz dań podawanych na ciepło. Ziarna fasoli są jędrne, całe o lekko słodkim smaku. Ja wykorzystałam ziarna do ugotowania barszczu czerwonego z botwiną, którego przepis znajdziesz tutaj
Marmolada wieloowocowa
Marmolada ma intensywny owocowy smak. Najbardziej wyczuwalne są czarne porzeczki, aronia i śliwki (oprócz nich w składzie można znaleźć jeszcze truskawki i jabłka).
Marmoladę polecam na śniadanie jako dodatek do kanapek z twarogiem.
Podsumowując, produkty które miałam okazję wypróbować są godne polecenia. Świetnie nadają się do domowych dań ze względu na swoją jakość, smak i cenę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz