Składniki:
300 g gotowanego mięsa z piersi kurczaka
100 g kaszy gryczanej
1 awokado
100 g sera feta
2 garście liści szpinaku baby
10 czarnych oliwek
8 kawałków suszonych pomidorów z oliwy
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Studzimy.
Mięso z indyka, obrane awokado oraz ser feta kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki.
Ręcznym blenderem miksujemy oliwę, sok z cytryny, pomidory suszone oraz koper.
Do miski wrzucamy listki szpinaku, indyka, fetę, awokado, oliwki oraz kaszę. Dodajemy pesto pomidorowe.
Całość dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz