Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 duża marchew
1 pęczek koperku
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
około 2 łyżek soku z cytryny
około 2 łyżek soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę umyć i poszatkować w cienkie paski, posolić i odstawić na około pół godziny aby zmiękła.
Do kapusty dodać startą na tarce marchew (na dużych oczkach) oraz poszatkowany koper. Majonez połączyć z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Sałatkę zalać sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do kapusty dodać startą na tarce marchew (na dużych oczkach) oraz poszatkowany koper. Majonez połączyć z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Sałatkę zalać sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz