Składniki:
30 dag bobu
10 dag suszonych pomidorów
szczypior (według smaku)
świeża bazylia
20 ml octu winnego
50 ml oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy ostrej (sarepska)
1 łyżeczka miodu
1 duży ząbek czosnku
szczypior (według smaku)
świeża bazylia
20 ml octu winnego
50 ml oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy ostrej (sarepska)
1 łyżeczka miodu
1 duży ząbek czosnku
Sposób wykonania:
Bób ugotować w osolonej wodzie. Gotowy odcedzić, przelać zimną wodą i obrać. Pomidory, listki bazylii i szczypior pokroić w cienkie paski i dodać do bobu. W szklance połączyć ocet z musztardą a następnie z oliwą, cały czas energicznie mieszając. Pod koniec dodać miód i zmiażdżony czosnek. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz