Składniki:
6 marchewek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka mleczka kokosowego
2,5 szklanki wody
100 g kaszy jęczmiennej
olej rzepakowy
3 łyżki curry
sól
orzechy nerkowca
pestki dyni
pestki słonecznika
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy.
W tym czasie marchew obieramy i kroimy w talarki.
Do cebuli dodajemy zmiażdżony czosnek i marchew. Zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą.
Doprowadzamy do wrzenia a następnie wsypujemy kaszę oraz dodajemy curry i sól.
Gotujemy około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem.
Na patelni prażymy orzechy oraz pestki.
Zupę posypujemy orzechami i pestkami zaraz przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz