niedziela, 12 lutego 2017

Krem marchewkowy z kaszą jaglaną




Składniki:

6 marchewek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka mleczka kokosowego
2,5 szklanki wody
100 g kaszy jęczmiennej
olej rzepakowy
3 łyżki curry
sól
orzechy nerkowca
pestki dyni
pestki słonecznika


Sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy.
W tym czasie marchew obieramy i kroimy w talarki. 
Do cebuli dodajemy zmiażdżony czosnek i marchew. Zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą.
Doprowadzamy do wrzenia a następnie wsypujemy kaszę oraz dodajemy curry i sól.
Gotujemy około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem.
Na patelni prażymy orzechy oraz pestki. 
Zupę posypujemy orzechami i pestkami zaraz przed podaniem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...