Składniki:
10 liści jarmużu
270 g sera typu feta
1 szklanka (nieugotowanego) makaronu pełnoziarnistego
1/2 czerwonej cebuli
4 jajka
12 kawałków pomidorów suszonych (w oliwie)
oliwa z pomidorów
4 łyżeczki zielonego pesto
5 łyżek pestek dyni
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w średniej wielkości kostkę. Jarmuż myjemy i obrywamy listki z twardych łodyg. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Ser kroimy na średniej wielkości cząstki. Pestki dyni prażymy na patelni. Pomidory kroimy w paski.
Składniki sałatki mieszamy delikatnie ze sobą. Polewamy oliwą z pomidorów, dodajemy pesto.
Sałatkę posypujemy pestkami dyni i oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Składniki sałatki mieszamy delikatnie ze sobą. Polewamy oliwą z pomidorów, dodajemy pesto.
Sałatkę posypujemy pestkami dyni i oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz