Składniki:
30 dag herbatników
15 dag masła
1 puszka mleczka kokosowego
17 dag wiórków kokosowych
20 dag białej czekolady
10 dag gorzkiej czekolady
5 dag mlecznej czekolady
80 ml śmietanki 30%
Sposób wykonania:
Herbatniki miksujemy. Masło rozpuszczamy i dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Dokładnie mieszamy.
Powstałą masą wykładamy dno i boki formy do tart. Wkładamy do lodówki na około 30 minut do stężenia.
W rondelku mieszamy mleczko kokosowe z wiórkami kokosowymi. Gotujemy około 3 minut a następnie dodajemy białą czekoladę. Podgrzewamy mieszając do momentu aż całkowicie się stopi.
Ostudzoną masę kokosową wykładamy na spód tarty i z powrotem wstawiamy do lodówki.
W tym czasie w garnku podgrzewamy śmietankę. Gdy będzie gorąca dodajemy kawałki mlecznej i gorzkiej czekolady. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Tak przygotowaną masą polewamy tartę.
kokosowa? z czekoladą? nie trzeba mi dwa razy powtarzać! częstuję się :)
OdpowiedzUsuńzapraszam! jest mega słodka :)
OdpowiedzUsuń