Składniki:
1 brokuł (500 g)
2 pomidory
4 jajka
3 łyżki pestek dyni
Sos:
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania:
Brokuł dzielimy na kilka mniejszych kawałków i wrzucamy do gorącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy około 8 minut a następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością zimnej wody.
Brokuł nie powinien być al dente.
Jajka gotujemy na twardo.
Pomidory i jajka kroimy w dzwonka.
Pestki słonecznika prażymy na patelni.
Wszystkie składniki sałatki układamy w salaterce i posypujemy uprażonymi pestkami.
Składniki sosu mieszamy ze sobą. Polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz