Składniki:
500 g mięsa z indyka (płatki z podudzi)1 czerwona papryka
1 duża cebula
12 sztuk małych pieczarek
150 g wędzonego surowego boczku
około 2 łyżek oleju
opakowanie przyprawy do grilla (klasycznej)
Sposób przygotowania:
Mięso z indyka kroimy w kostkę.
Boczek kroimy w plastry a następnie w kwadraty.
Paprykę kroimy w kwadraty.
Cebulę kroimy w ósemki i dzielimy warstwy na węższe kawałki.
Pieczarki zostawiamy w całości.
Wszystkie składniki po kolei nadziewamy naprzemiennie na patyczki. Polewamy olejem i oprószamy z każdej strony przyprawą do grilla. Delikatnie nacieramy i odstawiamy na 30 minut.
Smażymy na patelni grillowej lub na elektrycznym grillu (nie dodajemy już do smażenia oleju).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz