niedziela, 11 kwietnia 2021

Meksykańska sałatka makaronowa

 


Składniki:

500 g makaronu (wstążek)
1 puszka czarnej fasoli
1 puszka kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
1 papryczka chilli
1 czerwona cebula
garść poszatkowanej świeżej kolendry

Sos:
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka kuminu
1/2 łyżeczki chilli
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki soli


Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al'dente.
W dużej misce łączymy wszystkie składniki sosu, wsypujemy odcedzony makaron i mieszamy.
Dodajemy poszatkowane w drobną kostkę cebulę i paprykę czerwoną oraz pokrojoną w krążki papryczkę chilli. Wsypujemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę. Na koniec dodajemy kolendrę. Całość mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...