Składniki:
3 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżki przyprawy kebab lub gyros
1/2 kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
1 puszka kukurydzy
5 lub 6 ogórków konserwowych
4 łyżki pikantnego ketchupu
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu greckiego
3 łyżki oleju (do smażenia)
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki , posypujemy przyprawą gyros, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.
Usmażone mięso przekładamy do dużej miski i nakładamy na niego ketchup.
Następnie, warstwowo posypujemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, kukurydzą oraz pokrojoną w kostkę papryką.
Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy sosem sałatkę. Wierzch przykrywamy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Sałatki nie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz