Składniki:
1 brokuł
1/2 szklanki komosy ryżowej
100 g sera koziego
12 kawałków suszonych pomidorów
ok. 50 g roszponki
4 łyżki pestek dyni
Sos:
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki pasty chilli
3 łyżki oliwy z oliwek (lub oliwy z pomidorów suszonych)
sól
Sposób wykonania:
Komosę ryżową gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 5 minut, odcedzamy.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni.
Do miski wrzucamy komosę, ugotowany brokuł, pokrojone w paski pomidory, pestki dyni oraz roszponkę.
Składniki sosu mieszamy ze sobą i dodajemy do sałatki.
Dodajemy pokruszony ser i delikatnie wszystko razem mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz