niedziela, 30 stycznia 2022

Kapusta pieczona z orzechami włoskimi i parmezanem

 


Składniki:

1 mała główka białej kapusty
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki suszonego czosnku
sól, pieprz
2 garście orzechów włoskich
3 łyżki tartego parmezanu



Sposób wykonania:

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Kapustę kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Gdy kapusta będzie lekko rumiana posypujemy ją poszatkowanymi orzechami włoskimi oraz tartym parmezanem. Zapiekamy kolejne 10 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...