piątek, 21 stycznia 2022

Pasta z makreli, jajek i chrzanu na kanapki

 


Składniki:

1 nieduża makrela
4 jajka
kawałek pora (około 5cm białej części)
1/2 pęczka szczypiorku
czubata łyżka chrzanu
czubata łyżka majonezu
1 łyżka masła
2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki
sól, pieprz


Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy poszatkowanego w małą kostkę pora, podsmażamy do zeszklenia.
Do miski wrzucamy przygotowane jajka, pora, obraną z ości i skóry makrelę, poszatkowany drobno szczypiorek oraz natkę, majonez i chrzan. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem, mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...