Składniki:
25 dag makaronu chińskiego (pszennego)
0,5 kg mięsa z udźca kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka)
4 liście kapusty pekińskiej
8 małych brukselek
0,5 pora
4 ząbki czosnku
3 łyżeczki tartego imbiru
4 łyżki oleju sezamowego
4 suszone papryczki chili peperoncini
sól
Sposób wykonania:
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy na nim imbir i czosnek.
Gdy czosnek się zeszkli dodajemy mięso i smażymy go na dużym ogniu do momentu zrumienienia ze wszystkich stron.
Pora kroimy w pół krążki a kapustę w paski. Dodajemy do mięsa razem z brukselką i mrożonymi warzywami. Doprawiamy solą oraz papryczką i smażymy całość do momentu aż wszyskie warzywa będą miękkie.
W tym czasie gotujemy makaron (według przepisu na opakowaniu)
Gdy mięso z warzywami będzie gotowe, dodajemy na patelnię makaron i podgrzewając wszystko razem dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz