Składnik:
0,5 kg polędwiczek kurczaka
110 g zielonej pasty curry
3 ząbki czosnku
1 cebula
450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej)
200 ml mleczka kokosowego
około 2 łyżek oleju
ryż (basmati lub jaśminowy)
Sposób wykonania:
Umytego kurczaka kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek.
Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając.
Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz