czwartek, 25 lutego 2016

Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem





Składnik:

0,5 kg polędwiczek kurczaka
110 g zielonej pasty curry
3 ząbki czosnku
1 cebula
450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej) 
200 ml mleczka kokosowego
około 2 łyżek oleju 
ryż (basmati lub  jaśminowy)


Sposób wykonania:

Umytego kurczaka kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. 
Gdy cebula się lekko zeszkli  dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając. 
Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...