Składniki:
1 wędzona makrela
2 ziemniaki
1 jabłko
1/2 czerwonej papryki
2 ogórki konserwowe
1 cebula dymka (razem ze szczypiorem)
Sos:
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka ostrej musztardy (sarepska)
3 łyżki octu winnego
sól, pieprz
2 ziemniaki
1 jabłko
1/2 czerwonej papryki
2 ogórki konserwowe
1 cebula dymka (razem ze szczypiorem)
Sos:
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka ostrej musztardy (sarepska)
3 łyżki octu winnego
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i kroimy w plasterki. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Cebulę kroimy w krążki, szczypior szatkujemy na drobne kawałki.
Ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w paski.
Makrelę oczyszczamy z ości i łamiemy na mniejsze kawałki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz