Składniki:
2 szklanki mąki pszennej + mąka do podsypania stolnicy
2 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka soli
6 łyżek oleju
1 i 1/2 szklanki wrzątku
Sposób wykonania:
Ze wszystkich składników ugniatamy sprężyste ciasto, a następnie przykrywamy je ścierką i odstawiamy na 15 minut.
Po tym czasie odkrawamy od ciasta kawałki i na podsypanej mąką stolnicy cienko je wałkujemy. Wykrawamy z nich trójkąty, które następnie układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
Podajemy z ulubionymi sosami (np. guacamole).
Po tym czasie odkrawamy od ciasta kawałki i na podsypanej mąką stolnicy cienko je wałkujemy. Wykrawamy z nich trójkąty, które następnie układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
Podajemy z ulubionymi sosami (np. guacamole).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz