wtorek, 10 marca 2020

Domowe batoniki wieloziarniste z żurawiną i mieszanką studencką



Składniki:

4 banany
100 g suszonej żurawiny
175 g mieszanki studenckiej
2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki nasion słonecznika
1/2 szklanki płatków migdałowych
1/4 szklanki siemienia lnianego




Sposób wykonania:

W dużej misce miksujemy banany blenderem. Duże orzechy (orzechy nerkowca, migdały) z mieszanki studenckiej szatkujemy nożem Następnie dodajemy wszystkie składników do bananów i znów miksujemy (niezbyt dokładnie, tak aby masie były widoczne kawałki orzechów i nasion).

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Masę wykładamy na papier i dłońmi formujemy równomierny kwadrat, o prostych bokach.
Pieczemy około 30 minut.
Po wyjęciu masy z piekarnika układamy ją razem z papierem na kratce do studzenia.
Po wystygnięciu kroimy na równe prostokąty.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...