Składniki:
Farsz:
1 podwójna pierś z kurczaka - gotowana
250 g serka mascarpone
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól
Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki jasnego piwa
3 jajka
1 łyżka słodkiej papryki
2 łyżki oleju
sól
Panierka:
około 2 szklanek bułki tartej
2 jajka
Panierka:
około 2 szklanek bułki tartej
2 jajka
Sposób wykonania:
Farsz:
Kurczaka szatkujemy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy serek mascarpone, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wkładamy do wysokiej miski. Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta.
Kurczaka szatkujemy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy serek mascarpone, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wkładamy do wysokiej miski. Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta.
Na dużej patelni smażymy naleśniki.
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety.
Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz