Składniki:
3 łyżki oleju kokosowego
1 puszka mleczka kokosowego
4 łyżki kakao
aquafaba (zalewa z 400g puszki ciecierzycy)
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 szklanki cukru pudru
Sposób wykonania:
Olej kokosowy oraz mleczko kokosowe wykładamy do rondelka, podgrzewam i łączymy ze sobą.
Odstawiamy z ognia dodajemy kakao, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Aquafabę odlewamy z cieciorki i wlewamy do dużej miski. Dodajemy cukier waniliowy i miksujemy na w miarę sztywną pianę. Następnie po łyżce dodajemy cukier puder cały czas miksując.
Gdy dodamy cały cukier miksujemy aż piana będzie błyszcząca.
Do piany dodajemy stopniowo masę kakaową, masę mieszamy już łyżką lub łopatką. Gdy połączymy całość w jednolitą masę, przekładamy ją do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażarki na około 6 godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz