Składniki:
1 brokuł
1 pierś z kurczaka
100 g kaszy jęczmiennej
150 g żółtego sera (gouda)
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
3 łyżki oleju
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy al'dente w osolonej wodzie.
Mięso kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w piórka.
Gdy brokuł, kurczak oraz kasza ostygną, wszystko ze sobą łączymy.
Oliwę łączymy z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprze. Polewamy sosem sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz