Składniki:
1 brokuł
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1/2 puszki czerwonej fasolki
1/2 puszki kukurydzy
3 jajka
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
15 mini korniszonów chilli (lub 3 ogórki konserwowe)
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru (brokuł powinien być al'dente).
Jajka gotujemy na twardo.
W dużej misce łączymy cebulę pokrojoną w pół piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, korniszony przekrojone wzdłuż, odsączonego tuńczyka, fasolkę i kukurydzę. Mieszamy.
Dodajemy brokuł oraz pokrojone w ósemki jajka. Majonez łączymy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy.
Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz