czwartek, 26 października 2017

Sałatka z pieczonych buraków i fety




Składniki:

2 pieczone buraki (przepis znajdziesz tutaj )
200 g sera typu feta
1/2 cebuli cukrowej
4 jajka
2 garście rukoli
3 łyżki pestek słonecznika

Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
sól, pieprz ziołowy


Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo. 
Upieczone buraki, jajka i ser kroimy w średniej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w pół piórka.
Pestki słonecznika rumienimy na patelni.
Majonez, jogurt i sok z cytryny łączymy ze sobą. Dodajemy zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy sosem. 
Całość posypujemy pestkami słonecznika.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...