Składniki:
250 g tortellini (z nadzieniem grzybowym)
100 g żółtego sera (gouda)
400 g kukurydzy
1 papryka czerwona
1/2 cebuli czerwonej
1/2 pęczka koperku
1 szklanka świeżego szpinaku "baby"
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
sól, pieprz cayenne (lub zwykły)
Sposób wykonania:
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek drobno siekamy.
Tortellini mieszamy z papryką, cebulą, kukurydzą i papryką.
Jogurt łączymy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy.
Na koniec dodajemy liście świeżego szpinaku i delikatnie jeszcze raz wszystko mieszamy.
pyszna:)
OdpowiedzUsuń