Składniki:
4 plastry schabu (około 500 g)
125 g sera mozzarella (1 kula)
1/3 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
olej do smażenia
Panierka:
3 łyżki mąki pszennej
2 jajka
6 łyżek bułki tartej
Sposób wykonania:
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, a następnie oprószamy z obydwu stron solą i pieprzem.
Kawałki mięsa obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim usmażone kotlety.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy plaster sera. Wierzch posypujemy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz