poniedziałek, 10 grudnia 2018

Mandarynkowy deser





Składniki:

1 puszka mandarynek 
10 szt. mandarynek
2 duże jogurty naturalne (około 740 g)
4 łyżki cukru pudru
5 łyżeczek żelatyny
1/2 łyżeczki kardamonu w proszku
ulubione owoce do dekoracji


Sposób wykonania:

Do kielicha blendera wrzucamy mandarynki z puszki razem z zalewą oraz obrane świeże owoce. Dodajemy jogurt, cukier oraz kardamon. Miksujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (około 50 ml) a następnie wlewamy wolnym strumieniem przez mały otwór wieczka kielicha cały czas miksując. 
Rozlewamy do pucharków i wkładamy na 2 godziny do lodówki. 
Gdy deser stężeje dekorujemy go ulubionymi owocami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...