Składniki:
5 filetów śledzi al'a matias
1 świeża ostra papryczka
1 cebula
4 ogórki konserwowe
150 g ketchupu
2 łyżki ostrej musztardy
1 ząbek czosnku
4 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki cukru
szczypta czarnego pieprzu
Sposób wykonania:
Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Czosnek oraz ostrą papryczkę (bez gniazda nasiennego) drobno szatkujemy. Cebulę i ogórki kroimy w małą kostkę.
Do pokrojonych warzyw dodajemy olej, ketchup, musztardę oraz wszystkie przyprawy, mieszamy.
Filety kroimy na 2 cm kawałki i wrzucamy do sosu. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz