sobota, 23 stycznia 2016

Makaron z awokado i suszonymi pomidorami





Składniki:

40 dag makarony (wstążki)
2 awokado
około pomidorów suszonych 
4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
garść pestek słonecznika
garść pestek dyni


Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente. Awokado obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Wrzucamy na rozgrzany olej i dodajemy zmiażdżony czosnek. Smażymy około 10 minut. Pomidory kroimy w paski i dodajemy do awokado. Łączymy na patelni danie z makaronem, doprawiamy solą, pieprzem i głaką muszkatołową. Całość smażymy jeszcze około 5 minut mieszając. Na oddzielnej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni. 
Danie wykładam na talerze i posypujemy pestkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...