Składniki:
40 dag makarony (wstążki)
2 awokado
około pomidorów suszonych
4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
garść pestek słonecznika
garść pestek dyni
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy al dente. Awokado obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Wrzucamy na rozgrzany olej i dodajemy zmiażdżony czosnek. Smażymy około 10 minut. Pomidory kroimy w paski i dodajemy do awokado. Łączymy na patelni danie z makaronem, doprawiamy solą, pieprzem i głaką muszkatołową. Całość smażymy jeszcze około 5 minut mieszając. Na oddzielnej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni.
Danie wykładam na talerze i posypujemy pestkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz