Składniki:
1/4 główki młodej kapusty
130 g pomidorów suszonych w oleju (pół słoiczka)
1/2 awokado
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka musztardy sarepskiej
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwa (z pomidorów suszonych)
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę szatkujemy w cienkie paski, oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny aby zmiękła.
Suszone pomidory kroimy w paski, awokado kroimy na średniej wielkości plastry a cebulę szatkujemy w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy zmiażdżony czosnek, oliwę, sok z cytryny, musztardę i pieprz.
Na patelni rumienimy pestki słonecznika. Przed podaniem posypujemy nimi sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz