Składniki:
1 sałata lodowa
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1 mała czerwona cebula
170 g czerwonej fasolki z puszki (około 1/2 puszki)
110 g kukurydzy z puszki (około 1/2 puszki)
12 sztuk pomidorków koktajlowych
Dressing:
1 awokado
2 ząbki czosnku
1 limonka
70 ml oliwy z oliwek
1/2 pęczka kolendry
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Sałatę szatkujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą.
Składni dressingu miksujemy w blenderze na gładką masę i polewamy nim sałatę.
Podajemy jako dodatek do grillowanych mięs lub jako samodzielne danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz