Składniki:
4 podłużne buraki
150 g sera lazur
50 g szpinaku baby
garść orzechów włoskich
Sos:
2 łyżki octu winnego
1 łyżka musztardy sarepskiej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Buraki myjemy, zawijamy w sreberko i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 50 minut.Po upieczenie schłodzone buraki obieramy ze skórki a następnie kroimy w plasterki.
Do miski wrzucamy listki szpinaku. Na nim układamy plastry buraka. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy buraki.
Orzechy kroimy na małe kawałki i dodajemy do sałatki.
Przygotowujemy sos mieszając jego wszystkie składniki i polewamy nim sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz