Składniki:
250 g tortellini
1 brokuł
2 pomidory
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
cukier
2 pomidory
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
cukier
Sposób wykonania:
Tortellini gotujemy al'dente. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Brokuły powinny też być ugotowane al'dente.
Jogurt łączymy z majonezem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wystudzone tortellini mieszamy delikatnie z brokułem i pokrojonymi w dzwonka pomidorami. Całość polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz