Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
100 g sera Lazur
4 plastry wędzonego surowego boczku
4 pomidory suszone z oliwy
2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżeczki suszonej bazylii
1/2 łyżeczki suszonego czosnku
sól, pieprz
1 łyżka oleju
Sposób wykonania:
Umyte i osuszone piersi przekrawamy wzdłuż tak aby otrzymać 4 płaskie filety.
Każdy kawałek oprószamy przyprawami a następnie nakładamy po kawałku sera i pomidora. Składamy na pół i zawijamy kawałkami boczku.
Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wkładamy porcje mięsa.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 50 minut.
Każdy kawałek oprószamy przyprawami a następnie nakładamy po kawałku sera i pomidora. Składamy na pół i zawijamy kawałkami boczku.
Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wkładamy porcje mięsa.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz