Składniki:
1 kg mięsa z udźca indyka
200 g boczku wędzonego surowego
250 g serka mascarpone
100 g śmietanki 30%
250 g pomidorów koktajlowych
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju (np. olej z suszonych pomidorów)
świeża bazylia
sól, pieprz
500 g dowolnego makaronu
Sposób wykonania:
Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki. Mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Boczek kroimy w małe plastry.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy indyka razem z boczkiem na złoty kolor.
Dodajemy serek mascarpone i śmietanę. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.
Do sosu dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe i poszatkowaną bazylię. Mieszamy i podgrzewamy przez 5 minut.
Indyka podajemy z makaronem ugotowanym al'dente.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz