1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska
pieprz ziołowy
6 gałązek tymianku
6 plasterków wędzonego surowego boczku
10 dag sera żółtego
ketchup (przepis znajdziesz tutaj ) lub ostry sos paprykowy
6 plasterków wędzonego surowego boczku
10 dag sera żółtego
ketchup (przepis znajdziesz tutaj ) lub ostry sos paprykowy
Sposób wykonania:
Bataty myjemy i przekrawamy na pół. Kawałki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Skrapiamy je oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem. Na każdy kawałek kładziemy gałązkę tymianku. Pieczemy przez 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Po tym czasie nakładamy na każdą porcję plaster boczku. Pieczemy przez kolejne 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy żółtym serem i polewamy ketchupem.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy żółtym serem i polewamy ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz