czwartek, 26 kwietnia 2018

Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym, selerem i rzodkiewką

 

 

Składniki:

100 g ryżu
1/2 wędzonej piersi kurczaka (ok. 120 g)
pęczek rzodkiewek (8szt.)
1/2 puszki kukurydzy (ok. 120g)
1 mały słoik marynowanego selera 
1 krótki ogórek
pęczek natki pietruszki
4 łyżki majonezu
sól, pieprz ziołowy



Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, studzimy.
Pierś kurczaka kroimy w paski, ogórka i rzodkiewkę kroimy w plastry. 
Selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno szatkujemy.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki, doprawiamy solą i pieprzem.
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...