Składniki:
700 g szynki wieprzowej
2 cebule
4 ząbki czosnku
12 dużych pieczarek
1/2 pęczka natki pietruszki
200 g żółtego sera (gouda)
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Mięso mielimy. Od pieczarek odcinamy nóżki i kroimy je na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie smażymy na nim pokrojone ogonki pieczarek, cebulę i zmiażdżony czosnek. Po kilku minutach przekładamy je do zmielonego mięsa. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Pieczarki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą nakładamy porcję mięsa.
Blachę z pieczarkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 30 minut.
Po tym czasie pieczarki posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez kolejne 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz