czwartek, 19 kwietnia 2018

Pieczone bataty z sosem jogurtowym i kolendrą




Składniki:

3 szt. batatów
1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska
pieprz ziołowy
6 gałązek tymianku

Sos:
200 g jogurtu greckiego
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
sól, pieprz


Sposób wykonania:

Bataty myjemy i przekrawamy na pół. Kawałki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Bataty skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem. Na każdy kawałek kładziemy gałązkę tymianku. Pieczemy przez 40 minut w 200°C z termoobiegiem.
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...