Składniki:
1 brokuł
1 puszka czerwonej fasolki
1 czerwona papryczka chilli
1 czerwona papryka
5 jajek
1 mała czerwona cebula
150 g żółtego sera
Sos:
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka kuminu
1/2 łyżeczki chilli
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą. Gotujemy przez 5 minut i odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w dużą kostkę. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki, fasolę odsączamy z zalewy, paprykę oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, chilli kroimy w krążki.
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski.
Składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Całość delikatnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz