poniedziałek, 28 maja 2018

Ciastka francuskie z budyniem i truskawkami




Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 budyń waniliowy (słodzony)
300 ml mleka
8 truskawek
cukier puder


Sposób wykonania:

Przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zamiast 500 ml należy użyć tylko 300 ml).
Odstawić pod przykryciem do wystudzenia.
Ciasto francuskie kroimy na 8 kawałków. Krawędzie każdego z nich zawijamy do środka, tak aby uzyskać trochę wyższe brzegi. Ciasto przekładamy na dużą blachę przykrytą papierem do pieczenia. Na środek każdego ciastka nakładamy budyń oraz przekrojone na pół truskawki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 20-30 minut (do momentu aż brzegi ciastek się zarumienią).
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...