Składniki:
Kawałek arbuza (taki aby po zmiksowaniu uzyskać 0,7 litra płynu)
2 galaretki truskawkowe
400 g mleka zsiadłego
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
ulubione owoce
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.
Wystudzoną galaretkę wlewamy wolnym strumieniem do masy arbuzowej, miksujemy.
Wlewamy masę do średnich miseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin aby deser stężał.
Przed podaniem wyjmujemy deser z miseczek i układamy na nim owoce.
2 galaretki truskawkowe
400 g mleka zsiadłego
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
ulubione owoce
Sposób wykonania:
Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do dzbana blendera. Miksujemy razem z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę.Galaretki rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.
Wystudzoną galaretkę wlewamy wolnym strumieniem do masy arbuzowej, miksujemy.
Wlewamy masę do średnich miseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin aby deser stężał.
Przed podaniem wyjmujemy deser z miseczek i układamy na nim owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz