Składniki:
2 marchewki
2 pietruszki
2 podłużne buraki
1 cebula
1/2 jabłka
3 kiszone ogórki
4 jajka
1 puszka zielonego groszku
3 łyżki majonezu
3 łyżeczki ostrej musztardy (sarepskiej)
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Marchewkę z pietruszką obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Obieramy je po wystudzeniu.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Jabłka obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne.
Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy ze sobą. Dodajemy odsączony groszek.
Majonez łączymy z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy sos do sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz