Składniki:
1 szklanka makaronu orzo
150 g sera żółtego (gouda)
1 mała czerwona cebula
4 ogórki kiszone
1 mała czerwona papryka
2 garście rukoli
1 puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki musztardy sarepskiej
sól
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie.
Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki, cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz musztardę. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy poszarpaną rukolę i delikatnie mieszamy.
Na początku myślałam, że ten makaron to ryż :) ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuńTak 😊 rzeczywiście wyglada jak ryż. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Usuń